اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی

۱۰ محصول گواهی شده و ارگانیک کشاورزی در گیلان تولید شد

سرویس تامین اخبار اگروفودز :

 

 

ابوالفضل رئوفی با بیان اینکه تولید محصول گواهی شده کشاورزی از سال ۹۶ در استان گیلان آغاز شده و هر ساله تعداد بیشتری از  محصولات برتر استان تحت پوشش پایلوت های مرتبط قرار می گیرد، افزود : امسال تولید محصول گواهی شده برنج، بادام زمینی، فندق، پرتقال، کیوی، باقلا، زیتون، کدوحلوایی، چای و هندوانه انجام شد که برای این محصولات گواهی یا نشان حد مجاز آلاینده ها صادر شده است.

وی با اشاره به ارائه آموزش و فرهنگ سازی برای تولید محصولات گواهی شده کشاورزی در گیلان اضافه کرد: آموزش تولید محصولات گواهی شده برای کشاورزان پیش رو در حوزه زنان با تمرکز بر توانمندی زنان روستایی و آموزش و به کارگیری مدیران کنترل کیفیت و شرکت های بازرسی مربوطه  که پس از گذراندن دوره های متعدد علمی و عملی، دارای مجوز از مراجع ذیصلاح هستند در استان انجام می گیرد.

وی با بیان اینکه این اقدامات همگام با دیگر اقدامات اجرایی و آموزشی مجموعه جهادکشاورزی برای تامین امنیت غذایی جامعه است، خاطر نشان کرد: علاقمندان برای بهره مندی از این آموزش ها باید به سامانه حد مجاز آلاینده ها در سایت وزارت جهاد کشاورزی مراجعه کنند ضمن اینکه افراد پس از طی مراحل مربوطه دارای پروانه نشان حدمجاز آلاینده ها شده و  از مشوق ها و تسهیلات برخوردار می شوند.

رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهادکشاورزی گیلان بیان داشت: نشان گواهی رعایت حد مجاز آلاینده ها با همکاری سازمان ملی استاندارد و وزارت جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی که متقاضی و واجد شرایط دریافت این نشان هستند، ارائه می شود.

رئوفی با بیان اینکه تولید محصولات گواهی‌ شده در راستای تامین سلامت جامعه است، افزود: در تولید محصولات دارای گواهی یا نشان استاندارد حد مجاز آلاینده ها، مصرف نهادهای شیمیایی مجاز و ایمن مطابق با استانداردهای مربوطه کاملا رعایت می شود و در این رابطه تمامی آزمایشات مورد نیاز از جمله آزمون های آب و خاک در مرحله قبل از کشت تا آزمون های لازمه از محصول تولیدی به عمل می آید.

محصول گواهی‌شده محصولی است که در آن باقیمانده سموم، آفت‌کش‌ها و عناصر سنگین و آلاینده از حد مجاز پایین‌تر و یا در حداقل می باشد و از نظر تغذیه‌ای به اندازه کافی حاوی عناصر غذایی برای سلامت انسان و دام است و فرآیندی دوست دار محیط زیست می باشد.

استان گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است، ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند.

این خطه در مجموع ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد،  برنج، چای، زیتون و بادام زمینی از عمده محصولات کشاورزی گیلان است.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *