اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اخبار صنایع غذایی و کشاورزی

شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور پاییز ١۴٠١

تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور در فصل پاییز ١۴٠١ نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۸۸.۲ درصد بوده‌ است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودز)، به نقل از مرکز آمار ایران؛ در فصل پاییز ١۴٠١ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۸۸.۲ درصد بوده‌است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٨٩.۶ درصد) ١.۴ واحد درصد کاهش داشته‌است.

در این مقطع زمانی شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور (بر مبنای ١٠٠=١٣٩۵) برابر با ۹۲۹.۱ بوده است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٢.٠ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٨٨.٢ درصد افزایش یافته‌است. در فصل مورد بررسی میانگین شاخص قیمت چهار فصل منتهی به فصل جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۶۶.٣ درصد افزایش یافته‌است.

کاهش تورم فصلی

در فصل پاییز ١۴٠١ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) به ۲.۰ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴٩.۴ درصد)، ۴٧.۴ واحد درصد کاهش یافته‌است. در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به قلم” کود” (۱۹.۰ درصد)، بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط به قلم “ جوجه‌ی یکروزه ” (۱۸.۷- درصد) است.

کاهش تورم نقطه به نقطه

در فصل پاییز ١۴٠١ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۸۸.۲ درصد بوده‌است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٨٩.۶ درصد) ١.۴ واحد درصد کاهش داشته‌است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری‌های صنعتی به ازای تولید قلم‌های خود در داخل کشور، در فصل پاییز ١۴٠١ نسبت به فصل پاییز١۴٠٠، ٨٨.٢ درصد افزایش دارد. در بین قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم “ کود” (۳۵.۳ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم “ مرغ گوشتی” (۱۰۲.۶ درصد) می‌باشد.

افزایش تورم سالانه

در پاییز ١۴٠١ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در داخل کشور در چهار فصل منتهی به این فصل نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۶۶.۳ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل (۵٢.۴ درصد)، ١٣.٩ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. در فصل مورد بررسی، در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم “ کود ” (۲۷.۶ درصد) و بیش‌ترین آن مربوط به قلم “ مرغ گوشتی” (۷۳.۱ درصد) می‌باشد.

شاخص استانی

بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در پاییز ١۴٠١ نشان می‌دهد که بیشترین میزان افزایش شاخص کل نسبت به فصل قبل مربوط به استان کرمانشاه با ٢١, ٧ درصد و بیشترین میزان کاهش مربوط به استان خراسان رضوی با ١۶.٣- درصد بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که شاخص کل در فصل جاری نسبت به فصل مشابه سال قبل، در همه استان‌ها با افزایش روبه‌رو بوده است. بیشترین میزان افزایش مربوط به استان چهارمحال و بختیاری با ١٢۵, ۴ درصد و کمترین میزان افزایش آن مربوط به استان اردبیل با ۴٠.٣ درصد می‌باشد.

سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *