اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اخبار صنایع غذایی و کشاورزی

خودکفایی در تولید گندم دنبال می‌شود

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه چون نان قُوت غالب مردم به شمار می‌رود، گندم محصول اساسی کشور است، گفت: به همین دلیل مسئولین اول نظام به دنبال این هستند که بتوانیم نان مورد نیاز  را در داخل کشور تولید کنیم و محتاج بیگانگان نباشیم.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودز)، به نقل از ایسنا؛ علیرضا مهاجر در حاشیه بازدید از مزارع استان فارس با یادآوری اینکه در راستای تامین گندم مورد نیاز کشور، سطح ابلاغی برای کاشت گندم حدود چهار میلیون هکتار دیم و دو میلیون هکتار آبی بود، اضافه کرد: خوشبختانه از ۶ میلیون هکتار سطح ابلاغی حدود پنج میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار شامل یک میلیون و ۹۵۴ هزار هکتار گندم آبی و سه میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار هم گندم دیم کشت شده است.

مهاجر به طرح های در دست اقدام با هدف افزایش تولید گندم نیز اشاره و اضافه کرد: با کمک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) طرحی به عنوان جهش تولید در دیمزارها داریم که هدف از طرح این است که بتوانیم به دیمکاران که کشاورزان نسبتا کم درآمدی هستند کمک کنیم تا میزان عملکرد در واحد سطح را افزایش دهند.

معاون امور زراعت وزیر کشاورزی گفت: در قالب این طرح با هدف افزایش تولید و درآمد کشاورزان آخرین یافته های تحقیقاتی کشور و دنیا به دیمکاران  انتقال داده می شود.

مهاجر با بیان اینکه کشت قراردادی گندم از دیگر مواردی است که با هدف افزایش تولید این محصول در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، بیان کرد: امسال بیشتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی غلات به صورت قراردادی کشت شده است.

این مقام مسئول افزود: در قالب این طرح با هدف اینکه از تغذیه‌ بهینه برای مزارع دیم و آبی استفاده شود، در زمان کاشت نهاده ها در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و بهای آن در انتهای برداشت دریافت می شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه اجرای الگوی کشت با هدف افزایش تولید محصولات اساسی از دیگر طرح های دردست اجرای این وزارتخانه است، گفت: امیدواریم با کمک همه‌ ارکان‌های نظام تولید را در الگوی کشت بهینه کنیم و از کشت گیاهانی که مورد نیاز نیست پرهیز کنیم که این مستلزم اختصاص اعتبارات لازم به سازمان‌های جهاد کشاورزی و فراهم نمودن  شرایط لازم برای کشاورزان است.

مهاجر با بیان اینکه از دهم فروردین ماه برداشت گندم به صورت رسمی شروع شده است، اضافه کرد: امیدواریم که تا اوایل مرداد ماه این برداشت ادامه پیدا کند و پیش بینی می شود تولید سال جاری بیش از سال گذشته باشد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه هدف از سفر به استان فارس بررسی طرح های اجرا شده در این زمینه بود، گفت: مزارع بسیار خوب بود البته نکات قابل پیگیری مثل متقاعد کردن کشاورزان در استفاده از کود به اندازه، متنوع و همچنین سمپاشی علیه بیماری‌های گندم نیز وجود دارد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه استان فارس یکی از استان‌های برخوردار است که در گذشته اولین تولیدکننده گندم کشور بود، افزود: به دنبال این هستیم که استان فارس را به همان جایگاه اول در کشور برگردانیم که مستلزم این است که کشاورزان را متقاعد کنیم تغذیه، آبیاری، سمپاشی علیه بیماری‌ها را انجام دهند.

مهاجر همچنین خاطرنشان کرد که مصرف کودهای ازته به تنهایی علی رغم اینکه ظاهر گیاه خیلی خوب، سبز و بلند می‌شود، باعث می‌شود عملکردها کاهش پیدا کند. 

او با بیان اینکه در شرایط مذکور کاهش عملکرد مزارع تا زمان برداشت قابل تشخیص نیست، اظهار کرد: از کشاورزان در استان فارس درخواست می‌شود که به دستورالعمل‌هایی که توسط سازمان جهاد کشاورزی و مراکز جهاد کشاورزی در این خصوص به کشاورزان اعلام می‌شود، توجه کنند.

مهاجر با اشاره به اینکه یکی از کارهای خوبی که خوشبختانه علی رغم تورم بالایی که در کشور داشتیم اتفاق افتاد این بود که قیمت نهاده‌ها متعادل باشد، افزود: مجلس کمک کردند تا بتوانیم همچنان کودهای پتاسه، فسفاته و ازته را به صورت یارانه‌ای به گندمکاران و کشاورزان غلاتکار اختصاص بدهیم. 

به گفته معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی؛ اهتمام دولت و مجلس به این امر نشان می‌دهد که دولت مراقب تولید است و تلاش شده قیمت نهاده‌ها متعادل شود.

او با یادآوری اینکه معمولاً وقتی که بارندگی زیاد باشد و درجه حرارت هم افزوده شود به صورت طبیعی در غلات به ویژه گندم بیماری‌ها ظهور می‌یابند، اضافه کرد: معمولاً بیماری‌ها را کشاورزان کمتر مشاهده می‌کنند یا اینکه زمانی متوجه می‌شوند که امکان مبارزه را از دست داده‌اند. 

معاون وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه عدم مبارزه با بیماری‌های غلات منجر به افت شدید محصول می‌شود، تصریح کرد: کشاورزان باید با توجه به شرایط آب و هوایی در زمان مناسب به کارشناسان مراجعه کنند و در زمانی که اعلام کردند در یک یا دو مرحله اقدام به سمپاشی کنند.

علیرضا مهاجر با بیان اینکه متاسفانه در خیلی از این مناطق کشاورزان از سمپاشی و استفاده از قارچ کش‌های مناسب غفلت کرده‌اند که نتیجه اش کاهش محصول در پایان فصل برداشت می‌شود، افزود: امسال بارندگی ها باعث شد که ما مناطق سرسبز و خوبی داشته باشیم از این رو مبارزه با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز باید مورد توجه باشد.

سرویس خبری: کشاورزی

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *