اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اخبار صنایع غذایی و کشاورزی

ظرفیت فرآوری ۹۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور فراهم است

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی: ۹۵ میلیون تن از حدود ۱۲۰ میلیون تن محصولات کشاورزی تولیدی کشور امکان فرآوری دارد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودز)، به نقل از مهر، پروژه‌ها در کشور بر اساس سیاست‌ها، در روزها و هفته‌هایی افتتاح می‌شوند که مناسبتی باشد. هفته جهاد کشاورزی امسال که با شعار «جهاد کشاورزی، امنیت غذایی، گشایش در سفره مردم» نام گذاری شده بود چند پروژه در حوزه صنایع غذایی افتتاح شد. کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در این باره به مهر گفت: صنایع غذایی یکی از حلقه‌های ارزش افزوده محصولات کشاورزی است که تأثیر بسیاری در ارزش افزوده دارد.

وی افزود: صنایع غذایی بهره برداری از زیرساخت‌ها و ایجاد انگیزه در کشاورزان ایجاد می‌کند تا افزایش تولید با راندمان بالا محقق شود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با بیان اینکه در هفته جهاد کشاورزی ۱۲۰ پروژه با اعتبار ۲ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان (۲.۴ همت) افتتاح شد، اظهار کرد: این پروژه‌ها زمینه اشتغال ۲۵۰۰ نفر به طور مستقیم و ۵ هزار نفر غیرمستقیم را به وجود آورده است.

ذوالفقاری ادامه داد: یکی از بخش‌های سودآور در کشور صنایع کشاورزی بوده که در یک دهه گذشته خلأ صنایع تبدیلی و تکمیلی بسیار ملموس بود.

وی با بیان اینکه صنایع غذایی عمدتاً شامل سردخانه، واحدهای فناوری و… می‌شود، تصریح کرد: خلأ صنایع تکمیلی یکی از معضلات بخش کشاورزی بود که در این راستا کارهایی انجام شده است؛ البته هنوز در ابتدای راه قرار داریم و امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی گام‌های بلندی برداشته شود.

مشکلات صنایع غذایی

ذوالفقاری در ادامه با اشاره به سایر مشکلات بخش کشاورزی در حوزه صنایع غذایی به تأمین زمین مورد نیاز این صنایع اشاره کرد و گفت: تأمین زمین برای سرمایه گذاری یکی از چالش‌های پیش روی صنایع غذایی کشور است. ایجاد مجتمع تولیدی در حوزه این صنایع مانند حوزه شیلات، دام و… نیاز است تا حلقه ارزش، تکمیل شود و در این راستا برنامه‌هایی تدوین و در حال پیگیری است.

وی اعلام کرد: این پروژه با مشارکت شرکت شهرک‌های کشاورزی کلید خورده و آنچه سبب ارزش افزوده و کاهش ضایعات در بخش کشاورزی می‌شود راه اندازی و تکمیل صنایع تبدیلی و تکمیلی از ناگت تا سوسیس مرغ تا انواع غذاهای کنسروی و سایر غذاهای آماده و فریز شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با اشاره به راه اندازی سردخانه‌ها و سورتینگ بسته بندی افزود: تأسیس واحدهای فناوری نوین و مدرن و بسته بندی مناسب محصولاتی چون خیار، بادمجان، فلفل و… برای صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس سوپاپ اطمینانی برای تنظیم بازار کشاورزی و صنایع غذایی است.

ذوالفقاری عنوان کرد: در حوزه محصولات کشاورزی روی ۹۵ میلیون تن از حدود ۱۲۰ میلیون تن تولیدات کشاورزی فعالیت فناوری انجام می‌شود و این سبب ایجاد ارزش افزوده در این بخش شده و بهره وری را ارتقا می بخشد؛ البته این ظرفیت از سردخانه‌ها تا محصول نهایی را شامل می‌شود.

ظرفیت‌های موجود

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در ادامه به ظرفیت‌ها در حوزه صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: ظرفیت سردخانه‌های کل کشور برای ۶.۵ میلیون تن محصول بوده که این ظرفیت در حوزه فرآوری میوه به جز آب میوه و کنسانتره ۵ میلیون تن است.

وی اضافه کرد: در حوزه سورت و بسته بندی ظرفیت موجود کشور ۳.۷ میلیون تن محصول است. این ظرفیت در صنایع لبنی ۱۷.۸ میلیون تن برآورد می‌شود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی ادامه داد: از ظرفیت ۹۵ میلیون تن محصولات فرآوری شده در بخش کشاورزی، ۱۲ میلیون تن مربوط به صنایع باغی، ۲۹ میلیون تن صنایع زراعی، ۲۲ میلیون تن صنایع دامی، ۲۳ میلیون تن خوراک دام، طیور و آبزیان، ۲.۲ میلیون تن کود و ظرفیت سردخانه‌های وزارت جهاد کشاورزی هم ۸.۴ میلیون تن است.

سرویس خبری: کشاورزی

منبع: مهر

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *