اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اگروفودز | نیازمندی های صنایع غذایی و کشاورزی
اخبار صنایع غذایی و کشاورزی

افزایش ۶ برابری صدور نشان حلال در کشور

مدیرکل دفتر تخصصی امور بین الملل و حلال سازمان استاندارد، از افزایش ۶ برابری صدور نشان حلال در کشور خبر داد و گفت: امسال صدور ۱۰ هزار نشان حلال برای تولیدات ایرانی هدف گذاری شده است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودز)، به نقل از ابراهیم ابراهیمی گفت: استاندارد‌ها امروز در جهان نقش بسیار مهمی در تجارت جهانی و تسهیل مبادلات کالا در بازار‌های جهانی دارند و یکی از آن استاندارد‌ها که در جهان شناخته شده و اقبال مسلمانان و غیرمسلمانان درباره آن رو به افزایش است استاندارد حلال که به” نشان حلال ” مشهور شده است.

مدیر کل دفتر تخصصی امور بین الملل و حلال سازمان استاندارد ادامه داد: حلال در حقیقت به دو بخش اساسی محصولات غذایی مانند لبنیات، گوشت شیرینی ها، روغن‌ها و … و غیر غذایی مانند نساجی، چرم پوست و امثال آن و بخش دوم بخش خدمات حلال در گردشگری، خدمات پزشکی، رسانه، سرگرمی ها، بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها تقسیم می‌شود.

به گفته ابراهیمی نشان حلال در میان مسلمانان تضمین کننده سلامت کیفیت، ایمنی و به ویژه حلیت مورد اقبال قرار گرفته و در میان غیر مسلمانان در جهان به ویژه در کشور هلند غیر مسلمانان به مراتب بیش از برخی کشور‌های غیر مسلمان به نشان حلال اقبال نشان دادند.

وی گفت: در آغاز شکل گیری نشان حلال در جهان حلیت محصولات بر اساس فقه مذاهب چهارگانه تدوین می‌شد که با عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها کشور شیعه با مذهب جعفری و ارائه پیشنهاد‌های متعدد در حوزه‌های مختلف حلال امروز بیش از ۹۶ درصد استاندارد‌ها در حلال با مشارکت همه مذاهب و شرع مقدس اسلام در حال تدوین و عرضه است.

 مدیر کل دفتر تخصصی امور بین الملل و حلال سازمان استاندارد افزود: نقش جمهوری اسلامی ایران از بازار جهان حلال، بسیار ناچیز است و با توجه به اینکه ظرفیت بالایی در ایران وجود دارد، متاسفانه تا امروز نتوانستیم از این بازار بهره‌مند باشیم.

وی گفت: در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۱ رشد بیش از ۶۰۰ درصدی در صدور نشان حلال داشتیم و برای سال ۱۴۰۲ هدف گذاری بر روی ۱۰ هزار نشان حلال شده که هم اکنون آغاز شده و تاکنون پیشرفت خوبی داشته است و براساس قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تنها مرجع صدور نشان حلال برای محصولات و خدمات کشور سازمان ملی استاندارد ایران است. 

آقای ابراهیمی با اشاره به سابقه صدور نشان حلال در کشور افزود: صدور نشان تا سال ۱۴۰۰ فقط ۸۰ کالای ایرانی نشان حلال داشته که در سال ۱۴۰۱ این عدد به هزار نشان حلال رسید و امسال صدور ۱۰ هزار نشان حلال برای تولیدات ایرانی هدف گذاری شده است و رسیدن به این عدد آسان است و قطعاً پیش از این هم امکان صدور نشان حلال برای محصولات و خدمات وجود خواهد داشت

وی با اشاره به نامگذاری شعار سال با عنوان ” مهار تورم و رشد تولید” افزود: یکی از راه‌های رشد تولید دریافت نشان حلال است و اگر اتحادیه‌ها و اتاق‌های بازرگانی اعضای خود را برای دریافت نشان حلال تشویق و ترغیب کنند، باعث رشد تولید و این نشان موجب افزایش صادرات و تولید می‌شود که ضمن منتفع شدن تولیدکنندگان، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در میان صادرکنندگان نشان حلال را ارتقا می‌دهد.

 به گفته مدیر کل دفتر تخصصی امور بین الملل و حلال سازمان استاندارد، میزان گردش مالی محصولات حلال ایران در حوزه غذا یک درصد است در صورتی که ظرفیت کشور به مراتب بالاتر از این مقدار در حوزه‌های دیگر مانند گردشگری حلال، خدمات پزشکی حلال و تولیدات محصولات غیر غذایی حداقل جایگاه ما با برنامه ریزی در سال ۱۴۰۲ با همکاری سازمان توسعه تجارت، مراجع و نهادها، رسیدن به بالاتر از ۵ درصد گردش مالی جهانی دور از انتظار نیست.

سرویس خبری: صنعت غذا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *